Egyéb mérnöki szolgáltatások

Ha azt szeretné, hogy építtetői, megrendelői, pályázói érdekei a legkisebb mértékben sem sérüljenek, akkor válasszon széleskörű mérnöki szolgáltatásaink közül!

 

Zajmérés – Zajszint mérés

Amennyiben Ön érdekli mennyi zajterhelés éri vagy szükséges egyéb más okból az alábbi mérések végrehajtása, úgy keressen minket:

 • Zajmérés
 • Építkezésből származó zaj zavaró hatásának mérése
 • Üzemi, munkahelyi zajmérés, zajterhelés vizsgálat (66/2005. (XII. 22.) EüM szerint)
 • Új létesítmények zajkibocsátásának mérése
 • Léghangszigetelés vizsgálat helyiségek között, fülkék hanggátlása
 • Környezeti zajkibocsátás vizsgálat (93/2007. (XII. 18.) KvVM szerint)
 • Közúti zajterhelés vizsgálata (25/2004. (XII. 20.) KvVM . 4:2000, MSZ EN ISO 717-1:2000, MSZ EN ISO 11957:2009 szerint)
 • Környezeti zajterhelés vizsgálat (93/2007. (XII. 18.) KvVM szerint)
 • Repülési zajterhelés mérése, heliportok és kisrepülőterek környezetében
 • Egyedi gép és berendezés vizsgálatai
 • Vasúti zajterhelés mérés
 • Lakó- , üdülő- és középületek környezetében és helyiségeiben fellépő mértékadó
 • A-hangnyomásszint meghatározása
 • Repülési zajterhelés mérése
 • Épületakusztikai vizsgálat
 • Zajcsökkentési javaslat készítése

Műszaki ellenőrzés

A kivitelezési munkák során az Ön érdekeinek védelme érdekében szükséges kitűnő szakmai ismeretekkel rendelkező műszaki ellenőrt alkalmaznia. Mi ebben segítünk Önnek.
Ezáltal olyan későbbi problémáktól mentesülhet, amelyeknek jelentős költségeik lehetnek.
Ha Ön nyugodtan és kiszámíthatóan szeretne építtetni, és azt következetesen ellenőriztetni, válassza az Arhitektont!

Lebonyolítás

Építési munkák megszervezése megterveztetése, előkészítése, kivitelezői pályáztatás lefolytatása, kivitelezéssel összefüggő szervezési feladatok, műszaki átadás-átvételével valamint a hatósági eljárások intézése szervezése, és az előbbiek szervezése-organizációja képezi a lebonyolítói feladatokat.

Ha Ön olyan profi szakembert keres, aki segítségével minél kevesebb problémával szeretne szembesülni az építés során (tervezéstől a garanciális kötelezettségek befejeztével), akkor feltétlen keressen meg minket!

Felelős műszaki vezetés

A felelős műszaki vezető a kivitelező által elvégzett munkáért felelős.
Mind tartalmában, szakszerűségében és minőségében továbbá azzal, hogy a kivitelezővel betartatja az előírt műszaki tartalmat, műszaki és a szabványossági valamint a munkavédelmi előírásokat, továbbá a kivitelező jogi kötelezettségeit (Építési napló vezetése, bejelentési kötelezettségek stb.).
Ha Ön olyan szakembert keres aki biztosítja Ön számára, hogy ami az építés során elkészült az szakszerű és az előírásoknak megfelelő legyen akkor számolhat és számíthat ránk.
Olyan is előfordul, hogy a kivitelezés házilagosan történik, így mindenképpen szükséges egy olyan felelős műszaki vezetőt alkalmazni, aki az építési munkákat szakszerűen felügyeli.

Minőség ellenőrzés

Abban az esetben válik szükségessé, ha az elvégzett munkák vonatkozásában minőségi kifogásai vannak. Ilyen lehet a nem megfelelő technológia vagy az alkalmazott szabványok figyelmen kívül hagyása.
Ebben az esetben megvizsgálásra kerül, hogy az elvégzett munka összhangban van a megrendelt paraméterekkel, szabványossági és eseti előírásokkal.

Közbeszerzési eljárás lefolytatása

Állami, Önkormányzati vagy egyéb más szervezetek számára ajánlatkérői és ajánlatadói oldal alapos ismeretével és nagy gyakorlattal rendelkezően látunk el ilyen jellegű tevékenységet.
Kis és nagy volumenű (akár több milliárd forint) beszerzési értékű Közbeszerzési eljárás teljes lefolytatása.
Szakképzett profi szakértő várja Önt.
Ha minket bíz meg akkor a sikerének egy része már biztosított lesz.

FIDIC mérnöki tevékenység

EU-s és egyéb finanszírozású beruházásokhoz előírják a FIDIC mérnök alkalmazását.
Több milliárd forint értékű beruházásokon szerzett gyakorlattal állunk rendelkezésre, ha FIDIC mérnök előírt az Ön számára.

HAVÁRIA tervezés

HAVÁRIA esemény tervezése abban az esetben válhat szükségessé, ha fel kívánunk készülni az esetlegesen bekövetkező váratlan esemény kezelésére.
A HAVÁRIA tervben megpróbálják a felmerülő összes lehetséges veszélyforrást feltárni. Ha ezek valamelyike mégis bekövetkezne, úgy meghatározzák a probléma kezelésének módjait.
HAVÁRIA tervezésünk során az építőiparban eltöltött évtizedes tapasztalataink alapján Önt felkészítjük a váratlan események szakszerű kezelésére, annak érdekében, hogy a lehető legkisebb költség vonzat terhelje.

Műszaki tanácsadás

Ha építéssel, beruházással összefüggő probléma (tervezés, kivitelezés, hatósági eljárás stb.) megoldásában kér segítséget tőlünk, akkor biztos lehet abban, hogy problémájának megoldására szakszerű javaslatot fog kapni.

 

Kapcsolat

ARHITEKTON Mérnöki Iroda Kft.

2040 Budaörs

Farkasréti út 105/2

Telefon: +36 30 431 2402

Email: atitkarsag@t-online.hu

Kérjen ajánlatot!